Ana içeriğe atla

Bölüm Danışma Kurulu

Al Yazıcı

ODTÜ Matematik Bölümü, Hesaplama Teknikleri ve Uygulamalı Matematik Opsiyonundan Lisans (1972) ve Yüksek lisans (1974), Kanada, Waterloo Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden Doktora (1983) derecesi ile mezun oldu.

Çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisine ve TÜİK ve BDDK’da Uzmanlık Tezi hazırlayan öğrencilere akademik danışmanlık yaptı. Birçok ulusal araştırma projesinde eğitmen ve araştırmacı olarak görev aldı. 

Matematik, Türkiye Bilişim Vakıflarının (TBV) ve Akademik Bilişim Vakfı (ABV) kurucu üyesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) üyesidir.  Yurtiçinde yayımlanmış birçok mesleki kitabı ve basılı ders notları, konferans makaleleri ve ulusal ve uluslararası dergilerde basılmış makaleleri bulunmaktadır. Veri tabanı Sistemleri, Büyük Veri, Paralel Hesaplama, Bilişim Teknolojileri, Bilişim Eğitimi ve Sembolik Hesaplama ilgi alanları arasındadır.

2020 yılında TBD-TÜBİSAD Bilişimde Yaşam Boyu Hizmet Ödülüne alan Ali Yazıcı, halen Atılım Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde Bölüm Başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

halit oğuztüzün

Bilgisayar Mühendisliğinde lisans ve yüksek lisans derecelerini 1982 ve 1984 yıllarında ODTÜ’den, Bilgisayar Biliminde doktora derecesini 1991 yılında The University of Iowa’dan aldı.  ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde 1992 yılında başladığı öğretim üyeliği görevini halen sürdürmektedir. Çalışma alanları yazılım mühendisliği (model güdümlü mühendislik) ve modelleme ve simülasyondur (dağıtık simülasyon).

özgür şahingöz

Özgür Koray Şahingöz 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden lisans,  1998 ve 2006 yıllarında sırasıyla yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden aldı. Halen Biruni Üniversitesi/İstanbul Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Profesör olarak çalışmaktadır. 110'dan fazla makalenin yazarı olup halen iki araştırma projesi yürütmektedir.

13'ten fazla yüksek lisans öğrencisini mezun etmiş olup altı doktora öğrencisine danışmanlık yapmıştır. Özellikle TÜBİTAK, KOSGEB-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili 80'den fazla ulusal projeye hakemlik yapmıştır. Ayrıca 60'tan fazla Science Citation Index (/Expanded) uluslararası dergide düzenli olarak hakemlik yapmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında yapay zeka, makine/derin öğrenme, veri bilimi, yazılım mühendisliği ve İHA ağı bulunmaktadır. Dr. Şahingöz ayrıca, başta yapay zeka ve bilişim bilimleri olmak üzere farklı araştırma alanlarında 100'den fazla konferans/çalıştayda bilimsel konferanslarda çok aktif, organizasyon komitesi ve/veya program komitesi üyesi olarak çalışmaktadır. Yaklaşık 20 farklı akademik ders geliştirmiş ve vermiştir.

2019, 2020 ve 2021 yıllarında Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan “Dünyanın En Prestijli Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

Cemal Yılmaz

Cemal Yılmaz, Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Bilimleri alanında lisans ve yüksek lisans derecelerini sırasıyla 1997 ve 1999 yıllarında Bilkent Üniversitesi’nden aldı. 2005 yılında Maryland Üniversitesi, College Park, MD, ABD'den Bilgisayar Bilimleri alanında doktora derecesini aldı. 2005-2008 yılları arasında IBM Thomas J. Watson Araştırma Merkezi, Hawthorne, New York'ta doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Halen Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümünde Doçent olarak görev yapmaktadır. Güncel araştırma ilgi alanları arasında yazılım mühendisliği, yazılım güvenliği ve yazılım kalite güvencesi bulunmaktadır.

mustafa ilarslan

Afyonkarahisar’da doğup büyüdü.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına okudu ve 1989 yılında lisans derecesini aldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çeşitli görev ve projelerde görev aldı. 2009-2014 yılları arasında İstanbul Hava Harp Okulu Komutanlığında bölüm başkanlığı ve ardından enstitü müdürlüğü yaptı. Akademideki görevi süresince RAST “Recent Advances in Space Technologies” konferansına başkanlık etti. Doktorasını İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nden aldı.

2016 yılında Airbus Türkiye'ye katılmak üzere emekli olduğunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uzay Dairesi Başkanıydı. O zamandan beri Airbus'ın Türkiye'deki diğer projeleri ile birlikte TÜRKSAT 5A ve 5B programı üzerinde çalışmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

emre Güngör

İTÜ Makine Mühendisliği’nden 1998 yılında mezun olan Faruk Emre Güngör, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği alanında Yüksek Lisans (2003) ve Bilkent Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans (2005) derecelerine sahiptir.

1999 yılında STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’de (STM) Sistem Mühendisi olarak iş hayatına başlamış, aynı firmada sırasıyla İş Geliştirme Yöneticiliği, Kalite ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Kısa bir süre, yurtdışında Telekom Slovenya’nın bir iştiraki olan IPKO Telekomünikasyon firmasında Müşteri Hizmetleri Müdürü olarak görev yapmış (2008) ve yurda döndükten sonra Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş.’de İş Geliştirme Yöneticisi olarak çalışmıştır (2011). Microsoft Türkiye’ye katılmadan önce SAP firmasında 10 sene boyunca sırasıyla İş Geliştirme, Satış Yöneticiliği ve Kamu Satış Müdürü pozisyonlarında görev almıştır. Haziran 2021 tarihinde Microsoft Türkiye’ye katılmış olup halen Kamu Sektörü Satış Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki erkek çocuk sahibi olan Faruk Emre Güngör, savunma, telekomünikasyon ve yazılım teknolojileri sektörlerinde deneyim sahibidir.

İş hayatındaki temel felsefesini; yaptığı işlere anlam yüklemek ve sonraki nesillere faydalı olabilecek katma değerli sistemler, dijital miras projeleri bırakmak olarak özetlemektedir.

İsmail başyiğit

1952 yılında Manisa'da doğdu. Lise öğrenimini İzmir Hava Askeri Lisesi'nde tamamlayan İsmail BAŞYİĞİT, ODTÜ Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümünden BSc, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden MSc dereceleri aldı.

HvKK'nda 1975 yılında yazılım mühendisi subayı olarak göreve başlayan BAŞYİĞİT, 1982-1985 yılları arasında, NATO AEW Program Yönetim Ajansı'nda, NATO sivil kadrosunda uzman mühendis olarak çalıştı. 1985 yılından itibaren HvKK'nda F-16 Projesinde, Elektronik ve Yazılım Sistemleri'nden sorumlu Proje Yöneticsi olarak göreve başladı ve F-16 Bilgi Sistemi'nin geliştirilmesi ve uygulamaya konması ile F-16 Elektronik Harp sistemi uçuş testleri ve Programlama simülasyon merkezinin kurulmasında teknik yönetici olarak görev aldı.

1995 yılında kendi isteği ile Yarbay rütbesi ile emekli oldu. 1995-1998 yılları arasında, STM'de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra, 1998 yılında, Özel Teşebbüsün, Yazılım alanında Savunma Sanayiine yönelik olarak, uluslararası rekabeti hedefleyen MilSOFT Yazılım Teknolojileri A.Ş.nin kuruluşunda yer aldı. MilSOFT sürekli AR-GE ve kaliteye önem verdi. 2005 yılında Türkiye’de ve Avrupa’da CMMI-5 olgunluk seviyesine ulaşan ilk firma oldu. Uluslararası ve ulusal arenada da birçok önemli projeye imza attı. MilSOFT ürettiği yüksek teknoloji ve standartlar içeren ürünleri ile dünya pazarında önemli oyunculardan biri oldu.

Halen görevine MilSOFT Yazılım Teknolojileri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili (Kurucu Ortak) olarak devam eden BAŞYİĞİT, evli ve 2 çocuk babasıdır.