Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası

Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası için geri sayım başladı!

Mobil oyun geliştirme alanında Türkiye çapında gerçekleşecek ilk yarışma olan Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası başvuruları bu hafta sonu tamamlanıyor. Şampiyona, özgün yarışma formatıyla oyun geliştirme yeteneklerini profesyonel bir yapıya dönüştürerek, oyun geliştiricilerin en büyük hayali olan dünyanın oynadığı oyunların geliştirilmesine katkı vermeyi hedefliyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki oyun geliştiricileri (yazılımcılar, grafik tasarımcılar, oyun tasarımcıları) bir araya getiren ve dereceye girenler için yatırım alma sürecine kadar devam edecek olan Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası için geri sayım başladı.

Şampiyona iki temel aşamadan oluşuyor:

•  Özgün formattaki çevrimiçi ve yüz yüze “yarışmalar”,
  • Başarılı olan katılımcılar için eğitim ve mentorlük hizmetlerinin sunulacağı “hızlandırma” süreci

Başvuruların 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında alındığı şampiyona adımları ise şöyle:

• İlk etap 27-29 Mayıs tarihlerinde çevrimiçi özel “game jam” formatında yarışmayla başlayacak.
  • Başarılı olan katılımcılar İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Samsun ve Elazığ illerinde yapılacak olan bölgesel yarı finallerde 48 saat içinde yeteneklerini sergileyecekler.
  • Her bölgeden finale kalan katılımcılar 24-25 Temmuz tarihlerinde Türkiye finalinde yarışacak.
  • Bu maratonun sonunda dereceye giren katılımcılar ikinci aşamaya geçecek.

“Hızlandırma” aşamasında katılımcılara yaklaşık 3 ay süresince eğitim ve mentorluk hizmetleri verilerek, Kasım ayındaki gösterim gününde sektörün önde gelen yayıncı ve yatırımcılarıyla buluşmaya hazır hale getirilecek.

Bireysel ve takım olarak tüm katılımcılara açık olan Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası, oyun fikrini yatırıma dönüştürme sürecini hayata geçirerek, oyun geliştiricilerin en büyük hayalini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Dereceye Girenleri Bekleyen Fırsatlar

• Eğitim ve mentorluk destekleri
  • Bireysel katılımcılar için iş ve/veya takım kurma fırsatı
  • Takımlar için şirketleşme imkânı
  • Şirketler için fon bulma ve yatırım desteği
  • Geliştirilen oyunların yayınlanması
  • Google Developers’tan eğitim paketleri

The Game Circle tarafından organize edilen şampiyonada YTÜ Yıldız Teknopark, YTÜ GamesUp, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bilkent Cyberpark, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep OSB Teknokent, Bahçeşehir Üniversitesi Bug Lab, Teknopark Samsun ve Fırat Teknokent düzenleme komitesinde yer alıyor. Google Developers ve METU Gates tarafından desteklenen şampiyona, mobil oyun geliştirme alanında Türkiye çapında gerçekleşecek ilk yarışma olma özelliğini taşıyor.

Şampiyona hakkında detaylı bilgi ve başvuru için https://www.thegamecircle.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son gün 20 Mayıs 2022!

Detaylı bilgi için turkiye-oyun-gelistirme-sampiyonasi.pdf belgesini indirebilirsiniz.

Tarih:  -